banner---Encamp-2023

Crònica de CAÇANT LA NEVADA – Vall de Núria

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Dissabte dia 23 de maç vam celebrar de la segona jornada de caçant la nevada d'aquest 2019, anant a l'emblemàtica vall de Núria, on vam descobrir els secrets del món de la neu i la meteorologia d'alta muntanya pirinenca a l'hivern! 14 meteopirinencs han participat el 23 de març a la edició de Caçant a nevada a Vall de Núria, i tot i la manca de neu d'aquest final de temporada, ha estat una jornada molt agradable i fins i tot, em pogut fer un perfil en la neu!
caçant la nevada vall de núria - meteopirineus catalans (4)

Sortim d’hora amb el cremallera de Vall de Núria i enfilem fins al santuari!

Primer ens parla sobre la neu, allaus i seguretat en muntanya l’Oriol Mestres, responsable de OXINEU i membre d’ACNA! Uns bons consells de què hem de fer abans d’anar a fer activitats en terreny amb neu i bones explicacions sobre com es forma el mantell nival i les allaus!

Després l’Albert de Gràcia de MeteoPirineus Catalans, ens va fer una xerrada sobre la méteo del Pirineu a l’hivern, les dinàmiques més habituals d’aquesta època de l’any i quines situacions porten les nevades més abundants a la Vall de Núria.

Després de les xerrades i bon àpat, vam caminar una estona per anar a fer un perfil al mantell nival i interpretar-lo! Tot i la manca de neu vam poder trobar una zona amb uns 60cm de neu, que ens va permetre poder identificar diferents capes de neu, amb unes dureses, cristalls de neu i temperatures diferent i vam poder establir segons la seu estudi, que les condicions del mantell nival de la jornada en aquell indret, era força estable!

Ens ho vam passar genial! Gràcies a tots els participant i esperem tornar a gaudir del caçant la nevada la propera temporada de neu!

Ens tornem a veure al les activitats que tenim previstes per l’estiu! En breu, us informarem quines són! 

COMARCA: Ripolles
LLOC: Vall de Núria

Amb el suport de:

vallnuria-logo
Els últims Reportatges publicats:
Descobrint les Glaceres Rocallo...
Comú d'Encamp
Andorra
Parlem de les glaceres rocalloses relictes! Aquestes extraordinàries formacions glacials molt presents al Pirineu, encara avui dia son confoses per simples tarteres de muntanya. Volem que tot amant del Pirineu les conegui i per això anem fins al circ de Pessons, del comú d’Encamp d’Andorra, per ...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
Méteo-Article: "El vent d'Espan...
Pirineus
Vielha
Seguim amb els méteo-articles parlant de diferents temàtiques relacionades amb el clima i les zones de muntanya. Avui us volem parlar d'un fet meteorològic força comú al Pirineu, i per exempleritzar-lo parlarem del que va succeir el passat mes d'octubre, on a Vielha es van registrar 14 graus més ...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
EXTRAESCOLAR "Ciència, natura i...
Alt Urgell
Meteopirineus (C/Major 10)
Descobreix la Màgia de la Ciència de Muntanya! Extraescolar per a nens i nenes de 6 a 10 anys a La Seu d'Urgell.
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA