AraLleida_Banner_ESTIU24-1082x163-CAT_raimat
Previsió 1, 2 i 3 de març 2024- març arriba amb una nova nevada
Començarem març i amb ell la primavera meteorològica, amb arribada d'una nova nevada! Dissabte matí nevada al vessant sud del Pirineu occidental, a la tarda i fins matinada de diumenge generalitzada i al llarg del matí anirà marxant pel Pirineu oriental. Entre 10 i 30cm, en aquesta ocasió, arribant també a vessant sud i Prepirineu! Cotes baixant de 1.400m als 600m. Ho expliquem amb més detall i previsió àudio a continuació:
pyreneessnownext3days.cc23
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 1 març 2024
Al llarg de la matinada tindrem ruixats especialment del vessant nord i Pirineu occidental, en general, inferiors als 10mm, a la resta entre 1 i 5mm. Cota de neu 1.200m. Al llarg del matí, ràpida obertura de clarianes, amb domini del Sol bona part de la jornada. Temperatura que baixa respecte a dijous. Vent molt fort del nord. TORB! A la tarda, perdrà molta intensitat.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 2 març 2024
La jornada serà passada per neu o pluja al fons de les valls, al vessant sud del Pirineu occidental (Ribagorça i Pallars), on des de primeres hores del matí tindrem precipitacions. Al llarg de la tarda, les precipitacions s'aniran estenent a la resta del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu al matí començarà als 1.400m i anirà baixant als 800m a la nit. Temperatura freda. Vent del sud fort a cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 3 març 2024
Al llarg de la matinada podrà nevar a moltes zones del Pirineu i Prepirineu, baixant la cota fins als 600m, així doncs, començarà el dia ben blanc a gairebé tota la serralada. Molt ràpidament aniran obrint-se clarianes al matí pel Pirineu occidental i s'aniran estenent a la resta del Pirineu, on tindrem en general, a partir de les 11, un dia força tranquil, núvol i ja sense precipitacions. La cota de neu a 600m, així que la neu arribarà ben avall. Temperatura de ple hivern. Ventada destacable de nord, torb a muntanya, precaució!
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dilluns vespre i dimarts a primera hora, passa un front poc actiu, amb més ruixats. Una mica de treva, i potser nou canvi el proper divendres.. Queda molt, però per fi hem sortit de la sequera extrema i van passant coses. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
TAST DE CERVESSES ARRIACA
Dijous, 18 juliol 2024
El proper dijous 18 de juliol vine al nostre local a tastar una gran varietat d’aquestes cervesses artesanes. En aquest tast trobareu cervesses per a tots els gustos: radler, rubia,... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: la distribució pluviomètrica al Pirineu
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes per identificar aquestes dife...
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.