LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 18 i 19 gener 2023 - arriba el plat gèlid i la segona tongada de neu!
Durant les properes hores ens arriba el plat gèlid d'aquesta situació, amb valors de fred extrem, amb mínimes a alta muntanya inferiors als -15ºC i temperatures gèlides que també arribaran al llarg dels propers dies a totes les cotes. La nevada serà moderada avui dimarts, dimecres i part de dijous més feble i només afectant vessant nord i nova tongada força general entre dijous nit i matí de divendres. Prepirineu poqueta cosa ja, vessant sud nevada moderada i vessant nord gruixos destacables. Ho comentem amb detall a continuació:
snowmapPy5d
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 18 gener 2023
La nevada de dimarts anirà a menys al llarg de la matinada de dimecres i quedarà concentrada de forma feble al vessant nord del Pirineu català, afectant l'extrem nord de la Ribagorça, Pallars Sobirà i Andorra. Nevarà a qualsevol cota. A la resta del vessant sud i Prepirineu, grans clarianes i poques precipitacions, potser algunes estones de ruixats de neu. Ambient gèlid. Perill de fer alta muntanya. Ventada del NW, torb!
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 19 gener 2023
Continua la nevada gairebé tota la jornada estancada només al vessant nord del Pirineu i amb presència de grans clarianes al vessant sud i Prepirineu, on no nevarà tampoc al llarg d'aquesta jornada. Al vespre però, arriba un front que reactivarà i molt la nevada, fent-la saltar entre la nit i matinada de divendres a la resta del Pirineu i arribant feblement al Prepirineu. La cota de neu estarà tota la jornada a qualsevol cota, tot i que amb l'arribada del front nou, pujarà unes hores als 1.000m, per tornar a baixar a totes les cotes. Ambient molt fred! Vent del NW amb ratxes fortes a alta muntanya, tot i que no tant fort com dimecres ni divendres.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Divendres fins al matí nevarà amb ganes a moltes zones i a gairebé totes les cotes. Com sempre, més feble com més al sud i llevant i nevada abundant al vessant nord. Protagonistes també el fort vent i el torb especialment divendres (cap de setmana més moderat) i l'ambient extremadament fred, precaució amb canonades i gel a carreteres. Cap de setmana amb un dissabte amb darreres nevades i diumenge de sol. Més enllà incertesa, tot i que sembla que guanya la opció del retorn de l'anticicló i glaçades molt intenses a les valls. A gaudir!! Ambient molt fred! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Guiatge MeteoPirineus - Beren a Sant Quiri, del Circuit Fer
Dissabte, 27 abril 2024
L‘edició 2024 del circuit Fer, té una gran novetat súper interessant! L’equip de guies de MeteoPirineus acompanyarà als participant de cada prova en la modalitat de caminada, a realitzar la... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: el fenomen de la pluja
Pluja, és únicament aigua que cau d'un núvol o hi ha més coses que no sabem? Ho parlem a continuació!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.