LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA

EPirEMed, Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies

REPORTATGES: INICIATIVES
Volem donar a conèixer uns dels projectes turístics de més rellevància que ha tingut el Pirineu en els darrers anys, l'EPirEMed un projecte de cooperació transfronterer que fa un pas endavant en la integració turística dels territoris del Pirineu oriental a les dues bandes de la frontera entre França i Catalunya. Mitjançant la col·laboració entre les principals entitats públiques i privades de turisme, s’han creat nous productes turístics transfronterers amb l’objectiu d’atraure visitants internacionals a través d’accions de promoció conjuntes. Des de MeteoPirineus apostem per aquestes accions que ajudin a promoure un turisme sostenible a casa nostra, em parlem a continuació!
Lagos-de-Carlit-en-la-región-natural-de-Les-BouillousesA través del projecte EPirEMed s’han seleccionat serveis, productes i experiències a promocionar en base a la sostenibilitat, la qualitat i el valor afegit tant per al turista com per al propi territori, vinculant el turisme rural i de muntanya amb les alternatives de transport sostenible.

S’han definit 7 raons per viure experiències ecoturístiques úniques a banda i banda dels Pirineus, les detallem:

 1. Territori i paisatge
 2. Natura i biodiversitat
 3. Cultura, art i tradició
 4. Història i patrimoni
 5. Gastronomia i Enoturisme
 6. Esport i salut
 7. Sostenibilitat

El projecte de cooperació transfronterera amb França EPirEMed, Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies, arriba a la seva recta final amb el llançament de la web multilingüe www.epiremed.eu que dóna visibilitat a 30 noves experiències sostenibles transfrontereres a més dels serveis i activitats de les pimes presents en tot el territori EPirEMed que s’hagin registrat a la plataforma.

Les 30 experiències sostenibles transfrontereres, creades i comercialitzades per agències de viatge receptives del territori transfronterer pirinenc, són propostes per a tothom i de temàtica molt diversa: viatges per a tota la família, turisme actiu, recorreguts històrics (rutes de l’exili), enoturisme, natura i benestar. Us volem destacar 5 d’aquestes propostes que ens han cridat l’antenció, però consulteu l’anterior enllaç per a poder veure totes les altres experiències:

Pobles d’ensomni
Tour de formatges i cultura als dos vessants del Pirineu
El camí català cap a Compostel·la
Camina per les àrees protegides del Pirineu
Caminant les rutes de l’exili del Ripollès i l’Empordà

La plataforma web proposa a més 17 rutes temàtiques per inspirar el visitant i que aquest pugui planificar el seu viatge directament a partir de les de prop de 450 activitats i serveis proposades per les empreses del territori (allotjaments, activitats, comerç i productes locals, informació, restauració i transport).

17 rutes temàtiques

Volta a l’Albera
Ruta de les estacions d’esquí alpí i nòrdic
Ruta dels Llacs
Volta a la Cerdanya i al Capcir
Ruta dels camins de l’exili i salvació
Ruta dels trens de muntanya
Ruta de la geologia
Ruta del patrimoni industrial
Ruta de les aigües termals i del benestar
Ruta del patrimoni arquitectònic, històric i artístic
Ruta dels 5 cims emblemàtics Ruta del vi, les vinyes i els cellers
Ruta dels Parcs i les Reserves Naturals
Ruta dels artistes
Ruta dels pobles amb encant
Ruta del Mar – Emocions Mediterrànies
Grand Tour Epiremed

A Catalunya, el territori EPirEMed abasta les comarques de La Cerdanya, El Ripollès, La Garrotxa, l’Alt Empordà, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça, Val d’Aran, Solsonès, Berguedà i La Noguera.

El projecte de cooperació transfronterera EPirEMed, liderat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, compta amb els socis següents:

 • Agència Catalana de Turisme (ACT)
 • Direcció General de Turisme (DGT)
 • Turisme Rural Girona
 • Confederació del Turisme rural i l’agroturisme de Catalunya (Turalcat)
 • Consell Comarcal del Ripollès
 • Consell Comarcal de la Cerdanya
 • Chambre de Commerce et d’Industrie des Pyrénées Orientales (CCIPO)
 • Office de Tourisme Intercommunale Les Aspres – Thuir
 • Office de Tourisme Intercommunale Pyrénées Méditerranée, Pyrénées Méditerranée Invest (PMI)
 • Agence de Développement Touristique des Pyrénées Orientales (ADT)
 • Communauté de communes du Vallespir

El projecte està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Des de MeteoPirineus aplaudim la feina ben feta i esperem que sigui un bon impuls per un turisme de qualitat i sostenible.

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

logo epiremed - meteopirineus
logo interreg poctefa - meteopirineus
Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: les precipitacion...
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot don...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MéteoArticle: Explorant el Clim...
Pirineus
Pirineus
Benvinguts a un viatge en el temps, cap a una època on la Terra era un món completament diferent al que coneixem avui! Ens endinsem al Juràssic, un període fascinant que s'estén des de fa aproximadament 201 fins a 145 milions d'anys enrere, amb una bona representació d'aquest temps a moltes zones...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MéteoArticle: les crescudes del...
Pirineus
Pirineus
Seguim amb els méteo-articles parlant de diferents temàtiques relacionades amb el clima i les zones de muntanya. Avui us volem parlar del cabal dels rius, les seves crescudes i el risc d'inundacions en alguns indrets. Com s'han de gestionar aquests fenomens naturals? A continuació, entrem en deta...
REPORTATGES: METEOROLOGIA