BANNER REPORTATGES

La gran nevada de la llevantada Glòria, a l’estació de la Vall de Núria

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Avui ens arribem fins una de les estacions més emblemàtiques i especials del Pirineu Oriental, la Vall de Núria, a la comarca del Ripollès. Descobrirem com ha afectat el pas de la llevantada Glòria, durant la setmana passada, analitzant gruixos de neu i la situació climàtica en general. Ens acompanyeu?
La gran nevada de la llevantada Glòria, a l’estació de la Vall de Núria

Avui ens trobem gaudint d’un excepcional paisatge amb un dia radiant, des de la preciosa Vall de Núria. Ho podem apreciar amb el tou de neu que veureu en les següent imatge o el video del reportatge. En total, durant els tres episodis de fortes nevades durant la llevantada, és van registrar una acumulació de neu d’un metre deu. Cal tenir en compte, que són nevades que no passen cada any. 

D’altre banda, cal tenir en compte, que dels dos metres de neu que s’esperaven, segons les prediccions, ha quedat en menys degut a la neu humida que ha caigut. També dir, que la cota de neu ha anat oscil·lant pujant i baixant, donant lloc que en ocasions també plogués. Aquest fet, genera que la neu quedi més aposentada i hi hagin petites escorrenties -línies irregulars en pendent- a causa de la circulació de l’aigua per sobre el mantell nival. En dades de precipitació, ha caigut un total de 162 mm en aquest període, mostrant que ha set copiosa però amb un gruix menor. Cal dir doncs, que a cotes més altes, on sempre va nevar, trobem encara un gruix de neu més important!

Respecte les temperatures, degut alguna pujada durant aquest episodi, la pertorbació -tal i com ja s’havia comentat- que va agafar sorra del desert, nevant de color més marró, degut als vents de sud. Aquest lleugera línia d’uns 2-4 cm, es pot apreciar en els grans tous de neu sobre alguns objectes a davant del santuari. 

Fins aquí, el reportatge d’avui! Esperem que el reportatge us hagi agradat, descobrint el que ens ha deixat el pas de la Glòria pel Ripollès, concretament a la Vall de Núria. Us proposem gaudir d’aquest indret amb la seva muntanya, el parc lúdic o la pròpia estació d’esquí! Sobre la llevantada Glòria, també trobem altres articles d’Aransa i Sant Joan de l’Erm. Molt recomanables! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves! 

COMARCA: Vall de Núria
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

La gran nevada de la llevantada Glòria, a l’estació de la Vall de Núria
La gran nevada de la llevantada Glòria, a l’estació de la Vall de Núria
Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: la inversió tèrmi...
Pirineu
En el méteo-article d'aquesta setmana, tractem el fenomen de la inversió tèrmica, concretament quan es dóna a les valls del Pirineu durant els mesos més freds de l'any, en situacions atmosfèriques d'estabilitat i amb vent encalmat. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: el bestiar i el f...
Pirineu
Moltes vegades ens preguntem, com afecta el bestiar que es troba a la intempèrie, les condicions meteorològiques adverses del Pirineu.. Hem preguntat a un bon amic veterinari especialista en bestiar del Pirineu i aquí tenim un resum de tot el que n'ha explicat!
REPORTATGES: CIÈNCIA
La greu sequera al Pirineu i la...
PIRINEU
PIRINEU
La sequera que pateixen algunes zones del Pirineu aquest 2022 ha estat molt notable, especialment entre la primavera i començament de l'estiu, provocant poc cabal als rius i unes reserves dels embassaments molt preocupants. Tenim altres conseqüències negatives de tot plegat, poc cabal als rius és...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí