LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA

La gran nevada de la llevantada Glòria, a l’estació de la Vall de Núria

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Avui ens arribem fins una de les estacions més emblemàtiques i especials del Pirineu Oriental, la Vall de Núria, a la comarca del Ripollès. Descobrirem com ha afectat el pas de la llevantada Glòria, durant la setmana passada, analitzant gruixos de neu i la situació climàtica en general. Ens acompanyeu?
Nuria_Meteopirineus2

Avui ens trobem gaudint d’un excepcional paisatge amb un dia radiant, des de la preciosa Vall de Núria. Ho podem apreciar amb el tou de neu que veureu en les següent imatge o el video del reportatge. En total, durant els tres episodis de fortes nevades durant la llevantada, és van registrar una acumulació de neu d’un metre deu. Cal tenir en compte, que són nevades que no passen cada any. 

D’altre banda, cal tenir en compte, que dels dos metres de neu que s’esperaven, segons les prediccions, ha quedat en menys degut a la neu humida que ha caigut. També dir, que la cota de neu ha anat oscil·lant pujant i baixant, donant lloc que en ocasions també plogués. Aquest fet, genera que la neu quedi més aposentada i hi hagin petites escorrenties -línies irregulars en pendent- a causa de la circulació de l’aigua per sobre el mantell nival. En dades de precipitació, ha caigut un total de 162 mm en aquest període, mostrant que ha set copiosa però amb un gruix menor. Cal dir doncs, que a cotes més altes, on sempre va nevar, trobem encara un gruix de neu més important!

Respecte les temperatures, degut alguna pujada durant aquest episodi, la pertorbació -tal i com ja s’havia comentat- que va agafar sorra del desert, nevant de color més marró, degut als vents de sud. Aquest lleugera línia d’uns 2-4 cm, es pot apreciar en els grans tous de neu sobre alguns objectes a davant del santuari. 

Fins aquí, el reportatge d’avui! Esperem que el reportatge us hagi agradat, descobrint el que ens ha deixat el pas de la Glòria pel Ripollès, concretament a la Vall de Núria. Us proposem gaudir d’aquest indret amb la seva muntanya, el parc lúdic o la pròpia estació d’esquí! Sobre la llevantada Glòria, també trobem altres articles d’Aransa i Sant Joan de l’Erm. Molt recomanables! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves! 

COMARCA: Vall de Núria
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

vallnuria-logo
logo-salomon-time-to-play
Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: el fenomen de la ...
Pluja, és únicament aigua que cau d'un núvol o hi ha més coses que no sabem? Ho parlem a continuació!
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: l'efecte albedo a...
Pirineus
Pirineus
En el méteo-article d'aquesta setmana, volem parlar d'un efecte molt comú en terreny nevats amb gran incidència solar, el conegut albedo. Ens hem desplaçat fins al Pla de Beret, per tal d'explicar-vos les principals característiques d'aquest efecte. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la ...
REPORTATGES: INICIATIVES