banner---Encamp-2023

La neu al Pirineu oriental

REPORTATGES: INICIATIVES
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
Guils de Cerdanya. Guils- Fontanera. Joan Diví. Arxiu Imatges PTCBG. (9)

Any rere any, els amants de la neu ens mantenim expectants a l’arribada de la neu al Pirineu, per gaudir de les diverses activitats que tot amant de l’element blanc, somnia al llarg de l’any!

Foto de vall de Núria. FGC. Oriol Molas.

És cert però, que hem de tenir molt present la realitat climàtica del nostre Pirineu i especialment, el del Pirineu més oriental, ja que sovint rebem missatges de seguidors, molestos per la poca neu caiguda, però, realment és així!?

El primer que sempre transmetem és el missatge, que la neu al Pirineu oriental, el Gironí, arriba amb més abundància estadísticament, a partir del febrer! Desembre i gener solen ser les èpoques més eixutes en aquesta zona i per tant, amb menys neu. En canvi, febrer, març i abril, sol dur nevades més abundants i per tant, més opcions a gaudir del paisatges blancs i les activitats vinculades.

Foto de la Molina`amb vistes cap al Pedraforca. Niu de l’Àliga. FGC. Xato

Pel que fa a les activitats que podem trobar al Pirineu gironí (Ripollès, Garrotxa, Alt Emporda), tenim d’alló més diverses i com bé sabem, diferenciades gràcies a la pròpia morfologia del Pirineu, un mateix dia podem estar fent activitats de neu i a pocs quilòmetres, gaudir d’esports aquàtics o de mar! Per no perdre cap proposta, us donem aquest interessant enllaç on remenar la multitud opcions i també, una bona lectura d’aquest Ebook!

Aquest any 2024 hem tingut poques nevades, però per sort dels esquiadors, la producció de neu a les nostres estacions ens han permès gaudir de l’esquí! Si la estadística es compleix, ens queda encara unes quantes setmanes de neu, i en aquest enllaç, trobareu les novetats de les estacions d’esquí!

Foto de Vallter 2000 Arxiu d’imatges PTCBG

Amb 4 estacions d’esquí alpí –Vallter 2000, La Masella, La Molina, Vall de Núria-, i 1 d’esquí nòrdic –Guils Fontanera-, el Pirineu de Girona és un lloc perfecte per als amants de l’esquí i l’snowboard. Des de principiants fins a experts, hi ha pistes i recorreguts adaptats a tots els nivells. A més, compta amb una gran xarxa de senders i rutes per a l’esquí de muntanya, les raquetes de neu i el senderisme. Podràs explorar els boscos nevats, admirar els Pirineus i connectar amb la natura en un entorn màgic.

A més de l’esquí, t’ofereix un gran ventall d’opcions perquè puguis gaudir de la teva estada. I és que la regió té una riquesa cultural i gastronòmica excepcional. Podràs visitar encantadors pobles amb carrers empedrats com Oix, Beget, Camprodon o Castellfollit de la Roca. Viles medievals com Besalú o Santa Pau i monestirs i esglésies romàniques de gran valor històric i cultural.

Foto del cim del Taga, Ripollès. Marc Planagumà. Arxiu PTCBG

Però si el que vols és desconnectar, tranquil que aquest també és el teu viatge. Sí, tranquil, perquè aquí trobaràs el teu indret ideal per practicar ioga, mindfulness, tallers de cuina saludable, banys de bosc, itineraris terapèutics i moltes activitats més de salut i benestar.

Foto de Cadaqués. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG
Foto de Cadaqués. Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG

I si enyores el mar, també et pots acostar a veure’l, perquè a molt poca distància tens la Costa Brava. Una regió menys popular a l’hivern però, precisament per això, també l’època on la pots gaudir més. A tots els nivells!

LLOC: Pirineu de Girona

Amb el suport de:

CB_PG
Els últims Reportatges publicats:
Exposició i tríptics: "Episodis...
Parc Natural Cadí - Moixeró
MeteoPirineus conjuntament amb el Parc Natural del Cadí - Moixeró, us recorda de l'existència d'una exposició i de tríptics, de com actuar davant dels perills meteorològics que trobem a l'alta muntanya del Pirineu. Un material disponible, a continuació!
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
MeteoArticle: la proximitat al ...
Tierra
Tierra
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui descobrirem la relació directe o no de la proximitat de la Terra al Sol i la calor o les onades de calor de l'estiu. Cal destacar diferents factors que ens mostraran la importància dels moviments circulars o de l'angle d'incidència entre aquests. Ho ...
REPORTATGES: CIÈNCIA
MeteoArticle: la distribució pl...
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes...
REPORTATGES: METEOROLOGIA