BANNER REPORTATGES

MeteoArticle: la contaminació dels GRANS transports

REPORTATGES: PENDIENTE REVISION
Seguim amb els nostres méteo-articles per tal de crear una consciència ambiental, a través del respecte pel medi ambient i la necessitat del canvi de vida "quotidiana".
MeteoArticle: la contaminació dels GRANS transports

Hem parlat de les deixalles generades i deixades a la muntanya, de la reducció de la contaminació per la parada del Covid-19 a nivell global o de la coneguda petjada ecològica; avui però, volem fer un pas més gran a nivell global. Parlem doncs, de la contaminació creada pels grans medis de transport com són els avions o creuers, en relació els trens o els vehicles propis. A continuació, entrem en més detalls:

Moltes vegades volem contribuir a ajudar en la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, però desconeixem segurament aquelles activitats que més contaminem i una de les principals és els grans viatges que realizem a l’altre punta del món, molts de nosaltres. Parlem d’aquesta rellevant contaminació generada pels grans medis de transport a causa de la globalització del planeta Terra -centrant-nos sobretot amb els elevats nivells d’emissió de CO2 i NO2 a l’atmosfera.

Els estudis realitzats sobre la contaminació, més o menys recents, tots es centren en el mateix tema: la majoria de la magnitud de la contaminació atmosfèrica es generada pels grans creuers i avions de passatgers. Les xifres que aproximadament podem observar, calculen que un creuer pot emetre deu vegades més òxid de sofre que tots els cotxes d’Europa -tal i com podem veure a la imatge anterior-. No parlem doncs dels avions de les grans companyies comercials, i del gran nombre d’aquests que volen diàriament, a causa de la globalització de les relacions de la nostre societat.

Comencem parlant del tràfic marítim, on segons dades oficials del Govern, produeix el 40% de les emissions de òxid de nitrogen (NOx), el 44% del òxid de sofre (SOx) i 22% de partícules fines que es troben per l’atmosfera. Aquesta gran part de les emissions són emeses pels grans creuers turístics, equivalents a milers de cotxes o a millions segons el gas tòxic del que estiguem parlant. És una gran problemàtica a tenir en compte, però lamentablement com més turística sigui la ciutat o zona en concret, més creuers d’aquesta tipologia atraurà; sense parlar de la gran repercussió econòmica que hi ha darrera. Segons un estudi de la entitat no governamental de Transport and Environment , Barcelona i la Palma de Mallorca és troben en primera i segona posició del rànquing dels ports més contaminats del continent europeu, d’aproximadament un total de 50.

Respecte els avions, les emissions i la problemàtica no és redueix. Les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera han augmentat entre un 4-5% els últims dos anys, amb un total de 67’5 milions de tonelades, segons la Comissió Europea. Per exemple, només una sola companyia de vols turístics -la primera del grup dels 10 majors emissors d’Europa-, llança a l’aire un total de 9’8 milions de tonelades!!!

D’altre banda, cal tenir en ment que el nivell de globalització i de les relacions internacionals entre les persones, dóna lloc a un augment del tràfic aeri, on en l’àmbit europeu ha augmentat un 6’6% segons IATA. Trobem doncs, una relació directe en l’augment del nombre de passatgers i de la contaminació. Les dades ens escandalitzen… i no hem parlat de jets privats! Una forma de poder observar els llocs on més dens és el tràfic aeri, és a través dels contrails -les “cues” que deixen els avions quan passen pel cel, tal i com veiem en la següent imatge.

Cal doncs, ser conscients de que no serveix de molt ser conscients dia a dia de les emissions, respectant el medi, reciclant o reduint les emissions apostant per anar amb transport públic, cotxes elèctrics, etc, si llavors fem grans viatges a l’altre punta del món, i fomentem a emetre el triple o quadrúple del que hem aconseguit reduir durant la resta d’any. Caldria apostar per fer un turisme de caire més local, fomentant als productors i al km 0, o optant per viatjar d’una forma més respectuosa pel medi. És doncs, una gran odissea trobar l’equilibri perfecte pel nostre entorn i per les nostres necessitats o somnis-capritxos -com es viatjar a Tailàndia, EUA o Austràlia-. Cal una necessitat de control i de gestió dels grans transports -avions i creuers-, pensant amb rutes per tal de reduir el consum de combustible i fer-les “més sostenibles”.

Així doncs, la presència de les accions de l’ésser humà sobre el medi natural són cada dia més presents, obvies i si volem, evitables. Seguirem fent articles per tal de mentalitzar a la societat, de la necessitat d’un canvi urgent el la rutina quotidiana de tots. Esperem que el méteo-article d’aquesta setmana el trobeu interessant i espereu amb la mateixa il·lusió el pròxim reportatge!  Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

.

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: el mantell nival
pirineus
En méteo-articles d'avui parlarem sobre la neu, però un cop ja està asseguda al sòl, formant el mantell nival. Un munt de característiques, la majoria d'elles relacionades amb el temps, tenen molt a veure amb la seva formació i estabilitat. Anem a parlar d'un dels mons més entusiasmant del Pirin...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: la inversió tèrmi...
Pirineu
En el méteo-article d'aquesta setmana, tractem el fenomen de la inversió tèrmica, concretament quan es dóna a les valls del Pirineu durant els mesos més freds de l'any, en situacions atmosfèriques d'estabilitat i amb vent encalmat. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: el bestiar i el f...
Pirineu
Moltes vegades ens preguntem, com afecta el bestiar que es troba a la intempèrie, les condicions meteorològiques adverses del Pirineu.. Hem preguntat a un bon amic veterinari especialista en bestiar del Pirineu i aquí tenim un resum de tot el que n'ha explicat!
REPORTATGES: CIÈNCIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí