BANNER REPORTATGES

Mobilitat alternativa amb PEUSA: la bicicleta elèctrica

REPORTATGES: INICIATIVES
Seguim amb els nostres articles amb col·laboració amb PEUSA respecte energies renovables, com reduir la nostra contaminació o influència respecte el canvi climàtic. Avui volem parlar d’una tipologia de mobilitat respectuosa amb el medi ambient: l’ús de la bicicleta elèctrica i dels punts de recarrega repartits per la Seu d’Urgell i Martinet de Cerdanya de la mateixa empresa. Ho descobrim, a continuació:
Mobilitat alternativa amb PEUSA: la bicicleta elèctrica

La bicicleta és un mitjà de transport fantàstic que cuida el medi ambient, podent dur a terme una mobilitat sostenible reduint la contaminació de l’aire, la nostra petjada ecològica i exercitant el nostre cos millorant així la nostra salut. Tot i això, cal destacar que fins fa uns anys el transport en bicicleta era reservat als esportistes o ciclistes que l’utilitzaven per fer esport, almenys en el nostre país. D’altra banda, indrets com Holanda o Bèlgica, ha estat des de la II GM un dels mitjans de transports més utilitzats diàriament per desplaçar-se.

Gràcies a un canvi en el nostre dia a dia amb una consciència més sostenible, actualment la bicicleta elèctrica o el patinet s’han convertit en mitjans molt més utilitzats o almenys més visible en les nostres ciutats els últims anys. Així doncs, amb aquests petits canvis podem apostar per una mobilitat més sostenible pel nostre entorn!

Però que és una bicicleta elèctrica o una e-Bike? Parlem d’una bicicleta que posseeix un motor elèctric alimentat amb una bateria, que ens ajuda a pedalar fins a un límit de velocitat -determinat per cada model o usuari-. A diferència de les convencionals, les bicicletes elèctriques, tenen pedaleig assistit, que ajuden a avançar en els moments en moment de més dificultat en el terreny, com un pendent pronunciat o rutes de gran distància que requereixen un mitjà-alt nivell físic. Cal tenir en compte, que l’ajuda de la bicicleta elèctrica es mantindrà, sempre que el pedaleig no cessi. En el moment en què deixem de pedalar, la bateria deixarà de respondre. Trobem moltes tipologies de bicicletes, de carretera, de ciutat, de muntanya o de trekking, entre d’altres.

Quins avantatges i inconvenients té una bicicleta elèctrica? És molt més econòmica que un cotxe o els motors de combustió, pots adaptar una bicicleta convencional a través d’un kit molt fàcil de muntar, no contamina ajudant a reduir la combustió de CO2 i ens permet recórrer més distància, indiferentment de la nostra condició física o de la dificultat del terreny (més desnivell). D’altra banda, cal tenir en compte que les bateries són de liti i duren aproximadament entre 35-60 km depenent del pes del ciclista, la ruta i la velocitat. Finalment, comentar que les bicicletes tradicionals segueixen sent la millor opció i la menys contaminant, ja que no s’han de carregar, tot i això, si la càrrega prové d’una font neta, com és el cas de PEUSA on la seva energia és produïda per la força hidràulica, tindrem una bona opció a gaudir també de la bici elèctrica de forma neta.

Si fem ús d’aquesta alternativa de mobilitat per la zona de l’Alt Urgell, PEUSA ha instal·lat una xarxa de punts de recàrrega, on en destaquem dos punts de recàrrega GRATUÏTS* de vehicles elèctrics; dos a la Seu d’Urgell -essent un d’aquests el primer punt creat a tot el Pirineu, iniciant el projecte l’any 2016- i un a Martinet de Cerdanya. En el cas del Pirineu, on els desnivells són importants i qualsevol excursió pot convertir-se en una intensa pujada, l’opció d’aquestes bicicletes ha revolucionat el mercat, oferint l’oportunitat que gairebé tothom amb un mínim de condició física, pugui realitzar sortides molt més exigents que amb una bicicleta convencional.

Així doncs, esperem que aquest article sobre mobilitat alternativa amb bicicleta elèctrica en col·laboració amb PEUSA, us hagi resultat interessant. Per tal d’estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

COMARCA: Pirineus
LLOC: La Seu d'Urgell

Amb el suport de:

Mobilitat alternativa amb PEUSA: la bicicleta elèctrica
Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: la contaminació d...
Seguim amb els nostres méteo-articles per tal de crear una consciència ambiental, a través del respecte pel medi ambient i la necessitat del canvi de vida "quotidiana".
REPORTATGES: PENDIENTE REVISION
MeteoArticle: plantes tòxiques ...
Cerdanya
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui us volem parlar d'algunes plantes molt tòxiques i perilloses ubicades al nostre Pirineu i Prepirineu. Parlem de la Tora blava (Aconitum napellus) i de la Pampa del Caucas (Heracleum mantegazzianum), plantes boniques i de mides rellevants, que podem t...
REPORTATGES: CIÈNCIA
MeteoArticle: diferència climàt...
Pirineus
Molts dies durant les previsions d'hivern especialment, escoltem que els pronòstics del temps parlen de situacions de temps diferents entre el vessant Nord i Sud del Pirineu. Aquesta diferència de situació meteorològica, és donada perquè els vents predominants del Pirineu comporten diferents tipu...
REPORTATGES: PENDIENTE REVISION

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí